Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna. lekka zapiekanka na obiad lub kolację. Sprawdzi się też doskonale jako potrawa na składkową imprezę ponieważ smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno :-)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Filet pokroić na kawałki i obficie posypać przyprawą do kurczaka. Odstawić jakiś czas, aby mięso przeszło przyprawą (najlepiej na ok. godzinę).
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Na dno wsypać ryż, a na niego ułożyć pokrojone w plastry cebule. Następnie ułożyć kawałki kurczaka.
Wodę zagotować z dodatkiem czosnku, margaryny, kostek rosołowych, cukru, pieprzu, papryki i ketchupu. Gotować ok 3 minuty.
Zalać potrawę w naczyniu i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 na ok. 1 godz. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)