Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki drożdżowe i masło orzechowe to składniki których pewnie nigdy nie dodalibyście do mięsa drobiowego. Zachęcam do wypróbowania oryginalnej marynaty
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
W misce łączymy wszystkie składniki marynaty.
Marchew i białą część pora kroimy w krążki. Polewamy oliwą i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Filety z kurczaka nacinamy na krzyż. Nacieramy marynatą i odstawiamy na minimum godzinę.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojone warzywa. Na wierzchu układamy zamarynowane piersi kurczaka. Pieczemy pod przykryciem przez 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego