Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam filet z ryby pieczony w bułce tartej. Na jednej blaszce upiekłem i rybę i frytki. Pół godziny i wszyscy najedzeni.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 320
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 56
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 60
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 320
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 56
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 60
Składniki
Filety rozmroziłem w zimnej wodzie z dodatkiem octu (ryba się nie rozpadnie). Rozmrożone osuszyłem, oprószyłem pieprzem, solą, spryskałem sokiem z cytryny i posypałem koperkiem. Bułkę tartą (własnej roboty) wymieszałem z otrębami, odrobiną kurkumy, pieprzem,solą i papryką. Chciałem żeby panierka miała mocny smak.
Rybę maczałem w rozkłóconym jajku i obtaczałem w bułce. Piekłem w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach. Ponieważ dodatkiem były frytki piekłem je na jednej blaszce. W innym wypadku użyłbym naczynia żaroodpornego.