Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Składniki
Piekarniżk nagrzac do 80 stopni. Szalotkę i czosnek pokroić. Filet posolić i popieprzyć. Na masle klarowanym podsmazyc filet z jednej i 2 strony po 5 minut z każdej strony. Natychmiast wstawić do piekarnika nagrzanego do 80 stopnii i 1godz. i 1/4 godziny - filet krwisty albo 1 godzina i 3/4 godziny filet rózowy.
w pozostalym tłuszczu po smażeniu dodac czosnek i szalotkę i przecier pomidorowy dusić. Dodac wino, zagotować., dodac bulion i zredukować. Przecedzić sos. Pieprz opłukać pod ciepłą wodą i dodac do octu balsamicznego a następnie dodac do sosu. Dodac płatki masła zagotować. Doprawic solą i pieprzem. Filet pokroić na plastry i serwowac z sosem