Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięsko na obiad.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i przełożyć na żaroodpornego naczynia. Obłożyć pokrojonym selerem i cebulą naszpikowaną goździkami. Następnie wlać wino i poddusić w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut, po czym wyjąć seler i zmiksować. Z mąki, masła zarobić zasmażkę, zaciągnąć zimnym bulionem, podlać mięso. Dodać zmiksowany seler, przyprawić do smaku i dusić dalej w piekarniku do zrumienienia mięsa. Pod koniec zaciągnąć śmietanką i posypać natką pietruszki. Podawać do obiadu z ziemniakami lub kaszą. SMACZNEGO.