Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo efektowne i proste w wykonaniu. Mięso jest soczyste i aromatyczne. Potrawa sprawdza się zarówno jako przystawka (na zimno) jak i danie obiadowe ( z ziemniakami i surówką).
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 236
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 165
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 236
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 165
Składniki
Filety pokroić w paski o długości nieco większej niż szerokość plastra szynki szwarcwaldzkiej, której używamy (można użyć innej podobnej szynki bądź cienkich plastrów wedzonego boczku). Filty zmieszać z przyprawami i oliwą (duże pole do popisu- można przyprawiać wedle uznania), odstawić na conajmniej pół godziny. Filety zawijać w szynkę (ciasno) i układać na blasze nasmarowanej tluszczem. Zapiekać ok. pół godziny