Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety rybne z jajkami"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Jeśli trzeba, filety rybne rozmroź, osącz z nadmiaru wody. Cebulę obierz, razem z rybami zmiel lub drobno posiekaj.
Ugotowane na twardo jajka pokrój w drobną kostkę. Dodaj do masy rybnej, wbij surowe jajka, wsyp przyprawę do ryb, oprósz solą (najlepiej himalajską) i pieprzem (najlepiej cytrynowym). Wsyp bułkę tartą, dokładnie wyrób na gładką masę.
Z masy rybnej uformuj krokiety. Płatki kukurydziane wsyp do woreczka foliowego, rozdrobnij tłuczkiem lub wałkiem. W płatkach opanieruj krokiety. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor na oleju. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie