Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety śledziowe w zalewie z cebulą"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 316
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1090
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1533
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 316
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1090
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1533
Składniki
Namocz matiasy w mleku lub wodzie i trzymaj w lodówce 2-3 godziny. Kiedy śledzie się moczą, pokrój w piórka cebulę.
Przygotuj słoik. Do środka włóż cebulę, a na niej ułóż warstwę śledzi. Powtarzaj tę czynność naprzemiennie, aż wykorzystasz . Dociśnij dobrze całość.
Wymieszaj oliwę z olejem i sokiem z cytryny i wlej całość do słoika, aż przykryją się wszystkie warstwy. Na wierzch połóż liść laurowy i dodaj ziele angielskie. Zakręcony słoik włóż do lodówki na przynajmniej 24 godziny.Źródło: Olivia