Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Namaczanie kurczaka w maślance to idealny sposób na to, aby był on miękki i by mięso nie było suche.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Filety umyć, przeciąć wzdłuż, przyprawić solą i pieprzem. Maślankę wlać do miski i dodać ketchup. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Włożyć filety. Odstawić do lodówki na godzinę.
Krakersy pokruszyć i wsypać do drugiej miski lub głębokiego talerza. Namoczone filety dokładnie obtoczyć w krakersowej panierce lekko dociskając by nie odpadła.
Filety ułożyć w brytfance lub blaszce i podlać rozpuszczonym masłem. Całość piec w 180 stopniach przez około 30 minut.