Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filety w pomidorach"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
ok. 80 minut.
Filety z kurczaka przekroić wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzać olej. Zrumienić mięso ze wszystkich stron. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Pomidory oczyścić z pestek, pociąć na kawałki.
Na patelnię z mięsem wrzucić cebulę i czosnek, posypać cukrem. Mieszając, smażyć chwilę na dużym ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy, pomidory i ocet balsamiczny. Poczekać, aż całość ponownie zawrze. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Zmniejszyć płomień i dusić jeszcze 15-20 minut. Filety posypać orzeszkami ziemnymi i startym parmezanem. Piec ok. 35 minut w 200°C. Udekorować bazylią.Źródło: Życie na gorąco