Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety w skorupce z curry"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 73
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 188
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 73
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 188
Składniki
Filety z piersi kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso skrop sosem sojowym. Odłóż w chłodne miejsce. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj lub przeciśnij przez praskę, następnie wymieszaj go z olejem, bułką tartą oraz curry, płatkami chili, skórką z cytryny, kolendrą i rozmarynem. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, domieszaj jeszcze trochę oleju.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wierzchy filetów posmaruj przygotowaną pastą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz przez 30-35 minut.Źródło: Naj