Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Składniki
Mięso umyć, osuszyć w papierowych ręcznikach. Każdy filet, przekroić na dwa filety. Przyprawy wymieszać i panierować filety.
Obsmażyć z obu stron.
Mięso przekładać do rondla.
Na tym tłuszczu podsmażyć, pokrojoną cebulę.
Dodać pokrojoną marchewkę.Podsmażyć chwilę.
Przełożyć do rondla. Dodać posiekana natkę ziele angielskie, liść bobkowy i wlać piwo. Rondel przykryć i piec w nagrzanym piekarniku 175 *. ok. 45 min.
Mąkę do sosu, przysmażyć na suchej patelni. Ostudzić, dodać musztardę, magi , śmietanę , dobrze rozmieszać. Rozrzedzić trochę wodą.
Mięso z rondla, przełożyć.
Sos w rondlu zagotować, zagęścić mąkę ze śmietaną i ugotować.Jak potrzeba to dodatkowo przyprawić. Mięso przełożyć do sosu i podgrzać.
Podawać do obiadu z ziemniakami.