Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny kurczak na słodko ;)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Składniki
Filety z kurczaka myjemy, przecinamy wpół. 2 łyżki oleju mieszamy z papryka i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Filety smarujemy powstałą marynatą, doprawiamy solą i pieprzem.
Miód mieszamy z mlekiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Filety obtaczamy w mące i smażymy z obu stron. Zalewamy mlekiem, dodajemy sok z cytryny. Doprawiamy do smaku. Dusimy kilkanaście minut. Podajemy z ugotowanym ryżem.