Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filety z kurczaka z mozzarellą"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1877
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 713
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1877
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 713
Składniki
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy filet włóż pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej i rozbij tłuczkiem. Usuń folię, płaty mięsa posyp solą i pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Włóż kotlety. Smaż je po 4 minuty z każdej strony. Zdejmij, trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, każdy pokrój na 4 plasterki. Mozzarellę osącz z zalewy, pokrój na 8 plastrów. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki od gałazek. Oliwki pokrój na połówki.
Kotlety ułóż na spodzie żaroodpornej formy. Na sznyclach ułóż plasterki pomidorów oraz oliwki. Przykryj mozzarelą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz, aż ser ładnie się stopi. 5Przed podaniem sznycle posyp grubo zmielonym czarnym pieprzem oraz listkami bazylii.
Idealne do ziemniaczanych kluseczek. ok. 25 min . 1 porcja ok. 280 kcal, 3,70 zł za porcję.Źródło: Tina