Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety z kurczaka ze szpinakiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz. Każdy natrzyj solą, oprósz pieprzem i natnij wzdłuż. Uważaj, by nie przeciąć mięsa do końca. Odłóż w chłodne miejsce. Szpinak przełóż na sitko, pozostaw go tak, aż rozmarznie i ocieknie.
Szalotkę oraz ząbki czosnku obierz, posiekaj. Zeszklij na łyżce rozgrzanego masła. Potem dołóż szpinak, smaż razem jeszcze przez minutę. Farsz szpinakowy przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Włóż po porcji szpinaku w nacięcia w mięsie. Brzegi filetów zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej olej z pozostałym masłem. Włóż filety. Szybko zrumień je z obu stron. Potem przełóż do żaroodpornej formy.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz około 30 minut, aż wierzch filetów będzie rumiany oraz chrupiący.
Czas przygotowania: 60 minut. 1 porcja: 295 kcal. Cena porcji: 4,35 złŹródło: Tina