Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Flądra w pomidorach"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Przepis przysłała Zofia Goździalska z Łodzi
Ryby oczyść, umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą, pieprzem, tymiankiem.
Flądry ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pokrój cebulę ze szczypiorkiem. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Pokrój, wymieszaj z cebulą.
Warzywa rozłóż na rybach. Posyp szczy ptą tymianku i soli. Naczynie wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 30 minut w 200°C.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 3, cena za porcję 3,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie