Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Flądra z pieczarkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 590
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 151
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 590
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 151
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Flądrę umyj, wyjmij większe ości i ugotuj w osolonej wodzie lub w garnku do gotowania na parze.
Pieczarki namocz przez chwilę w zimnej wodzie, wyszoruj i podziel na mniejsze kawałki (oddziel nóżki od kapeluszy). Cebulę obierz z łupin, odetnij końcówkę i posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę i delikatnie zeszklij. Dodaj pieczarki i podduś. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp solą i skrop cytryną. Obłóż uduszonymi grzybami i cebulą.
Polej doprawionym przecierem pomidorowym, posyp serem i zapiecz w w piekarniku nagrzanym do 200°C.Źródło: Telemax