Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Flądra ze skwarkami z wędzonego boczku"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22721
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22721
Składniki
Ziemniaki obierz. Zalej w garnku lekko posoloną wodą. Poczekaj, aż woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.
W tym czasie flądry opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą oraz pieprzem. Odłóż w chłodne miejsce.
Cebule obierz, posiekaj. Boczek pokrój w słupki. Flądry obtocz w mące. Smalec lub olej rozgrzej na patelni. Kolejno wkładaj ryby. Smaż po ok. 4 minuty z każdej strony. Usmażone flądry trzymaj w cieple, by nie wystygły.
Na tym samym tłuszczu zrumień cebulę i boczek. Ziemniaki odcedź. Obłóż porcje ryb. Danie posyp wysmażonym boczkiem z cebulką oraz posiekaną natką.Źródło: Naj