Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Forszmak mięsny"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 228
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 228
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Wędliny pokrój, przesmaż na oleju. Dodaj cebulę, zeszklij, oprósz mąką.
Karkówkę pokrój na kawałki, podsmaż w rondlu na oleju. Dodaj wędlinę z cebulą, ziele angielskie, liście laurowe i kostki rosołowe, wlej litr wody. Gotuj godzinę.
Do forszmaku dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj. Wszystkie ogórki pokrój na plasterki, wsyp do forszmaku, połącz.
Przypraw pieprzem i zapraw śmietaną, zagotuj. Podawaj z bułeczkami.Źródło: Chwila dla Ciebie