Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem niewiele potrzeba produktów, by wyczarować smaczne danie ...;)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę, i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw. Ostudzić i zmielić. Ciastem francuskim wyłożyć keksówkę (ja zostawiłam także papier do pieczenia) w taki sposób, by boki można było złożyć. Na dno wysypać mięso mielone.
Następnie poukładać pokrojoną w paski paprykę i plastry mozzarelli. Całość przykryć bokami ciasta. Posmarować roztrzepanym jajem.
Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 40-45 min. Smacznego!