Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuska tarta"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Składniki
Ciasto rozwałkuj, wylep nim formę do tarty. Spód gęsto ponakłuwaj widelcem. Piecz w temp. 220 st. około 15 minut. Z mleka, cukru i proszku waniliowego ugotuj gęsty budyń. Mieszając, ostudź. Dalej mieszając, połącz ze śmietaną oraz jajkiem.
Jabłka obierz, pozbaw gniazd nasiennych, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Skrop sokiem z cytryny. Na podpieczony spód wyłóż krem budyniowy, a potem jabłka. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Odstaw do stężenia.
Porcja – 260 kcal, cena 1,50 zł, 10 porcji , czas ok. 50 min;Źródło: Świat kobiety