Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuska tarta porowa"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1082
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11189
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1082
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11189
Składniki
Pory oczyść, osusz, pokrój na kawałki (bez zielonych części). Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć pory i przesmaż na rumiano. Wlej 2-3 łyżki śmietany, dopraw solą i pieprzem.
Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Orzechy posiekaj. Ciasto rozwiń, pokrój na 4 prostokąty. Uformuj wyższe brzegi. Nałóż pory i pomidorki. Posyp orzechami. Piecz 30 min w 200 st. Posyp liśćmi szałwii.Źródło: Świat kobiety