Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuska tarta z wiśniami w budyniu"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 40
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 40
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Orzechy rozsyp na blasze przykrytej pergaminem (migdały, orzechy laskowe i włoskie możesz wcześniej grubo posiekać). Wstaw do piekarnika. Wyjmij po ok. 8 minutach, gdy już ładnie się zrumienią. Wystudź.
Ciasto francuskie rozmroź. Płat ciasta złóż na pół. Rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na prostokąt 24 x 32 cm. Blachę (20 x 28 cm) z wysokim brzegiem skrop wodą i wylep plackiem. Ciasto ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 20 minut w temp. 220°C. Spód odstaw do wystudzenia.
Wiśnie z kompotu dobrze osącz na sitku. Z proszku budyniowego, cukru oraz mleka ugotuj gęsty budyń, wymieszaj go z wiśniówką.
Na spodzie rozłóż owoce. Posyp je zrumienionymi orzeszkami. Zalej budyniem. Odstaw do wystudzenia.Źródło: Naj