Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuski gyros"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 946
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 171
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 946
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 171
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do gyrosa. Usmaż na oleju. Ogórki pokrój w grubszą kostkę, paprykę w paseczki, dobrze osącz. Cebule obierz, pokrój w kostkę.
Blachę wyłóż 3/4 ciasta. Ułóż mięso, posmaruj majonezem i keczupem. Ułóż warzywa, posyp vegetą, posmaruj majonezem i keczupem, posyp serem.
Z reszty ciasta ułóż paski, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 30 min w 200°C.
Czas przygotowania: 55 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 2,50 zł.
Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie