Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie jajko"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Ugotuj na twardo 6 jajek. Zalej je zimną wodą, obierz ze skorupek.
Pieczarki oczyść, umyj, drobniutko pokrój. Obierz i posiekaj cebulę. Przygotowane smaż na maśle, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw solą i pieprzem.
Z ciasta wytnij 6 kółek dużych i tyle samo małych. Na małym kółku połóż jajko, obłóż pieczarkami, połóż duże koło, zlep brzegi. Posmaruj jajkiem. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C.
Porcje 6. Przygot. 45 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 350 kcal.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Bella Relaks