Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuskie naleśniki z warzywami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 921
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 921
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Z jajek, mąki, mleka, wody oraz szczypty soli przygotuj ciasto. Odstaw pod przykryciem na 20 min. W tym czasie warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, opłucz. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na 2–3 łyżkach oleju.
Cukinie i bakłażan pokrój w kostkę, dodaj do cebuli z czosnkiem. Dołóż rozgniecione pomidory z puszki . Warzywa duś 15 min. Pomidorki koktajlowe dodaj do farszu 5 min przed końcem duszenia.
Zioła opłucz, gałązki rozmarynu porwij na kawałki i odłóż. Oregano posiekaj i dodaj do warzywnego nadzienia. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Wylewaj po 1/4 ciasta. Równomiernie je rozprowadź.
Na każdy naleśnik połóż po kilka kawałków rozmarynu. Usmaż na rumiano. Gotowe naleśniki nadziej farszem. Złóż na pół.Źródło: Naj