Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie rożki drobiowe"
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 300
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 107
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 300
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 107
Składniki
Podudzia opłucz, osusz, przełóż do miseczki. Natkę oraz szałwię opłucz, osusz, posiekaj, wymieszaj z olejem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, suszone zioła oraz ostrą paprykę, sól i pieprz do smaku.
Mięso polej przygotowaną marynatą. Miseczkę przykryj folią i wstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie rozmroź ciasto. Lekko je rozwałkuj i potnij na cienkie paseczki.
Zamarynowane podudzia obsmaż na rumiano na rozgrzanej patelni. Potem mięso owiń paseczkami ciasta. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp ziarenkami sezamu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześ niej do temperatury 220°C. Piecz około 20 minut.Źródło: Naj