Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frittata z cukinią i kurczakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Kurczaka kroję w plastry, podsmażam na łyżce oleju. W tym czasie kroję cukinię i pieczarki w plasterki, łączę z mięsem, podsmażam, dodając olej w razie potrzeby.
Jajka roztrzepuję w misce, dodaję do nich czosnek, rozmaryn, chili, sól ziołową.
Warzywa z mięsem przekładam do naczynia żaroodpornego (lub na patelnię), zalewam jajkami i posypuję wierzch pokruszonym serem feta. Zapiekam pod przykryciem w temp., 180oC (albo smażę na małym ogniu) do momentu, aż wierzch i środek frittaty się zetną. Posypuję szczypiorkiem.
30 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 3,40 zł • Przepis na 2 porcje.Źródło: Kobieta i życie