Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frittata z kiełbasą i maślakami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 178
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 209
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 403
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 68
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 178
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 209
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 403
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odcedź, ostudź, obierz, pokrój w plasterki. Maślaki obierz, obgotuj w osolonej wodzie (20 minut). Odcedź, pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki razem z kiełbasą.
Na oleju przesmaż pokrojony boczek, kiełbasę i grzyby. Dodaj ziemniaki. Smaż 5 min. Jajka wymieszaj ze śmietaną, solą i pieprzem. Zalej danie. Smaż kilka minut. Pod koniec posyp serem.
Czas ok. 35 min; porcja – 530 kcal, cena 3,80 zł.Źródło: Świat kobiety