Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Frittata z warzywami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
Cebulę obrać, grubo posiekać. Papryki rozciąć, usunąć środki z pestkami, strąki pokroić na kawałki. Cukinię oczyścić, rozciąć wzdłuż, a następnie pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i podsmażyć je. Oprószyć solą, pieprzem i suszonym oregano.
Jajka wbić do miseczki, roztrzepać z mlekiem i śmietaną, przyprawić. Zalać tym warzywa na patelni. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 30 minut. Frittatę wystudzić, pokroić na porcje. Przed podaniem udekorować świeżym majerankiem.Źródło: Życie na gorąco