Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki ryżowe z serem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24463
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24463
Składniki
Ryż płuczemy, a następnie gotujemy w posolonej wodzie tak długo, aż stanie się miękki. Odcedzamy i czekamy, aż woda dobrze ścieknie. Cebulkę dymkę oczyszczamy, a następnie drobno kroimy.
Wkładamy ryż do misy. Dodajemy cebulkę, wbijamy jajka, dokładamy twaróg oraz ser. Doprawiamy całość solą i pieprzem, a potem ugniatamy tak, by powstała jednolita masa.
Rozgrzewamy olej na patelni. Z masy ryżowej formujemy małe placuszki i smażymy je powoli na patelni z obu stron – tak długo, aż się przyrumienią. Podajemy z keczupem i surówką warzywną.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 426 kcal Białko 9,1 g/ Tłuszcz 36 g/Węglowodany 38 gŹródło: Rewia