Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Rozyczki kalafiora ugotuj w osolonej wodzie okolo 15min.wyjm i bobrze odsacz.
Cebule posiekaj,dodaj do miesa,wbij jajko,dodaj bulke tarta,posiekane pomidory i majeranek,ja dodaje 3-4 lyz zimnej wody lepiej wyrabia sie mieso dosmacz i szybko wyrob na jednolita mase
Nabieram male porcje masy i oblepiam nia rozyczki kalafiora,formujac frykadelki,nastepnie panieruje je w bulce tartej.
Smaze mieso na rumiano ze wszystkich stron,swietnie smakuja z kapusta pekinska z piklami.