Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki z ziołami i papryką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj, pokrój w drobną kostkę. Mieloną wołowinę włóż do miski, dodaj bułkę tartą, posieka ne zioła, pokrojone papryki, wbij jajko, wlej 2 łyżki wody, dokładnie wyrób na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy niewielkie frykadelki. Usmaż na dobrze rozgrzanym oleju na patelni albo upiecz w piekarniku w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Urszula Korzycka z Łasieczników.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie