Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykas z mięsa mielonego, cieciorki i fety"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1096
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11282
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1096
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11282
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Paprykę umyj, wytrzyj i przekrój na pół. Usuń środki z pestkami. Miąższ potnij w dość cienkie paseczki. Zieloną papryczkę chili także umyj i oczyść z pestek, a następnie drobno posiekaj.
Cieciorkę przesyp na durszlak, przelej zimną wodą i pozostaw, by dobrze ociekła.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Wsyp cebulę, czosnek i chili, zeszklij warzywa. Dodaj mięso mielone i mieszając, smaż, aż zrumieni się, a woda wyparuje. Wtedy dołóż koncentrat pomidorowy i pokrojoną czerwoną paprykę.
na patelni przy- praw solą, mielonym pieprzem oraz kminkiem. Smaż kilka minut, by papryka zmiękła. Dołóż cieciorkę, wymieszaj i duś potrawkę jeszcze 2–3 min. Pod koniec ew. przypraw ją jeszcze pieprzem.
Natkę pietruszki opłucz, osusz, posiekaj. Fetę pokrusz. Gotowe danie posyp zieleniną i serem. Podawaj np. z tostami.Źródło: Tina