Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu,smaczne i rozwiązuje problem jak w ogródku wyrosło dużo cukinii i stałe pytanie co z nią zrobić ?
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 506
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13034
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 506
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13034
Składniki
cukinię umyć ,pokroić na 1-1,5 cm paski,jeżeli cukinia jest na tyle duża,że są już nasiona to należy je wyciąć i wyrzucić.Cukinię i posolić odstawić na jakiś czas by po prostu puściła wodę,którą wylewamy i dodajemy pozostałe przyprawy i tu jest dowolność co i jaka przyprawa komu smakuje.Po pewnym czasie ,cukinia znowu puści trochę wody odlać.
Uruchomić frytkownicę dodać wymaganą ilość oleju.Kiedy będzie już odpowiednia temperatura to wrzucamy przygotowaną cukinię.Może być bez panierki lub obtoczona w panierce ale wtedy przed obtoczeniem w panierce dobrze jest przygotowane paski cukinii wymieszać z jajkiem.Smażyć w zależności od upodobań.Smacznego