Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galareta z gęsi"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 44
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 44
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Składniki
Wątróbkę pokrój na kawałki i wymieszaj z brandy, cukrem, imbirem i startą skórką z cytryny. Odstaw do lodówki. Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie. Wino zagotuj z miodem i octem. Zdejmij z ognia i wlej żelatynę oraz bulion.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wątróbkę wyjmij z marynaty i lekko podsmaż na gorącym oleju (w środku powinna być różowa). Następnie dodaj resztę marynaty i całość chwilę podduś.
Do formy wlej trochę galaretki, wyłóż wątróbkę, a na niej połóż oczyszczone winogrona. Zalej resztą galaretki i pozostaw w lodówce do stężenia.Źródło: Na żywo