Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka agrestowa z nutą wanilii"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 113
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14457
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 47
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 61
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 148
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 216
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 113
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14457
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 47
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 61
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 148
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 216
Składniki
Połowę agrestu przepuść przez sokowirówkę. Moszcz jabłkowy wlej do rondelka i zredukuj do połowy. Dodaj sok z agrestu, cukier, laskę wanilii i gotuj przez kolejnych 20 minut. Podczas gotowania zbieraj z powierzchni pianę (szumuj).
Gęstość będzie właściwa, kiedy po kapnięciu soku na zimny talerzyk kropla natychmiast stężeje. Jeżeli jest rzadka, gotuj jeszcze. Po zagotowaniu odcedź sok i ponownie zagotuj. Dodaj poprzekrawaną na połowy resztę agrestu, pół łyżeczki kwasku i zagotuj.
Gorącą galaretkę wlej do słoików i natychmiast zamknij. Ustaw je dnem do góry.
Czas przygotowania: 80 minutŹródło: TV14