Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka mięsna z warzywami"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 107
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14337
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 45
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 141
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 205
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 107
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14337
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 45
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 141
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 205
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, mięso oczyść, umyj. Paprykę pokrój w kostkę. Do garnka włóż włoszczyznę, mięso, liście laurowe, ziela angielskie, wlej tyle wody, by wszystko przykryła, zagotuj.
Opal nad ogniem cebulę, dodaj do wywaru. Całość gotuj 1,5 godziny.
Wywar odcedź, mięso oddziel od kości, pokrój w paski. Odparuj połowę wywaru, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, żelatynę. Przypraw, zagotuj. Paprykę i mięso układaj w foremkach, zalej wywarem. Schłodź.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień