Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka z pomidorami i bazylią"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 984
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 984
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
ok. 20 minut
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Mozzarellę i pomidory pokroić w plasterki. Bazylię opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek. Ocet wymieszać z bulionem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Spęczniałą żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym płomieniu. Następnie wymieszać z przyprawionym bulionem.
Cztery foremki (o pojemności 200 ml) opłukać zimną wodą. Na spód każdej wylać trochę galaretki. Wstawić do zastudzenia na 15-20 minut do lodówki.
Potem na galaretce ułożyć na przemian plasterki pomidorów, sera i listki bazylii. Zalać resztą galaretki. Wstawić do lodówki na 3 godziny do zastygnięcia. Paluszki grissini owinąć szynką parmeńską. Podawać jako dodatek do galaretki.Źródło: Życie na gorąco