Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretki z szynką i groszkiem"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1357
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1357
Składniki
Drobno pokrój szynkę oraz ugotowaną marchewkę. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz. Pokrój je w plasterki lub ćwiartki. Duży pomidor sparz, obierz, pokrój na kawałki. Małe pomidorki przekrój.
Zagotuj bulion. Wsyp żelatynę i mieszając, starannie ją rozpuść. Przypraw do smaku. Odstaw, aby bulion lekko ostygł. Do plastikowych pojemników rozłóż porcje szynki, jajka, groszku, pomidorów. Polej bulionem z żelatyną. Odstaw, aby galaretka stężała. Przed podaniem każdą porcję udekoruj natką.
Galaretki są smaczne, np. z sosem chrzanowym.
Sos chrzanowy: ugotuj 2 jajka na twardo. Żółtka utrzyj z 2 łyżkami chrzanu oraz 3 łyżkami śmietany. Białka drobniutko posiekaj, wsyp do sosu. Przypraw solą, cukrem. Posyp szczypiorkiem.
czas przygotowania35 min ilość porcji5 cena za porcję1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie