Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 58
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 120
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 26
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 530
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 58
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 120
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 26
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 530
Składniki
Zdejmuję z pomidorów skórkę, kroję je w kostkę. Z papryki usuwam nasiona, kroję ją w cząstki. Ogórek obieram, kroję w plastry, cebulę w cząstki. Czosnek przeciskam przez praską.
Warzywa mieszam, dodaję pokruszony chleb, miksuję i doprawiam octem winnym, oliwą z oliwek, solą, pieprzem, cukrem i ewentualnie ziołami prowansalskimi. Jeżeli chłodnik jest za gęsty, rozrzedzam go zimną, przegotowaną wodą.
Zupę schładzam w lodówce. Rozlewam do miseczek, oprószam świeżo mielonym czarnym pieprzem (można też skropić oliwą).
25 min • Porcja ok. 30 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie