Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gazpacho klasyczne"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł
Pomidory na chwilę wkładamy do wrzątku, wyjmujemy i obieramy ze skórki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, strąki myjemy i kroimy w kosteczkę. Obraną cebulę siekamy, czosnek obieramy, kroimy na pół, usuwamy korzeń. Kromki chleba moczymy w wodzie.
Wszystkie warzywa i odciśnięty z wody chleb miksujemy 7-10 minut na gładki przecier. Dodajemy ocet winny, oliwę, sól i pieprz. Miksujemy jeszcze 2 minuty.
Zupę chłodzimy w lodówce. Rozlaną do miseczek dekorujemy ziołami.
Wartość odżywcza jednej porcji 95 kcal Białko 2,9 g/Tłuszcz 0,2 g/Węglowodany 7,6 gŹródło: Rewia