Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gazpacho na ostro z chili"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Pomidory sparz, obierz je ze skórki, po czym pokrój w kostkę, usuwając nasiona. Papryki umyj, osusz, usuń z nich gniazda nasienne, a miąższ pokrój w drobną kostkę.
Ogórek umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i także pokrój w kostkę. Chili umyj, oczyść i drobniutko posiekaj.
Około 8 łyżek pokrojonych warzyw (oprócz pomidorów) odłóż. Do reszty dodaj sok pomidorowy, zmiksuj, dopraw octem winnym, oliwą, solą, pieprzem, odrobiną cukru i posiekanym czosnkiem.
Gazpacho wstaw do lodówki na ponad godzinę. Przed podaniem wlej do szklanek, do każdej porcji włóż po 2 kostki lodu i porcję odłożonych warzyw.
Do ostrego pomidorowego gazpacho można dodać ok. 3-4 łyżki tequili.
<strong>Czas: 20 minut + chłodzenie; liczba porcji: 6-8.</strong>Źródło: Świat kobiety