Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gazpacho z melonem, młodą bazylią i grzankami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5293
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5293
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 106
Składniki
40 minut • 4 porcje • 143 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Do garnka przełóż pokrojone: pomidory, arbuz i ogórek.
Rozgrzej patelnię i podsmaż lekko pokrojone cebulę i czosnek.
Zmiksuj pomidory z arbuzem i ogórkiem, dodaj zrumienioną cebulkę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Jeżeli zupa jest za gęsta, dodaj wody mineralnej.
Całość przecedź do czystego naczynia i wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę.
Chłodnik podawaj posypany zrumienionymi grzankami i świeżymi listkami bazylii. : Możesz też podać chłodnik z pokruszoną fetą, listkami rukoli, która zaostrzy i podkreśli smak.Źródło: Olivia