Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny hiszpański chłodnik w oryginalnej wersji:) W sam raz na panujące upały:)
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 58
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 86
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 401
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1134
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 58
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 86
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 401
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1134
Składniki
Pomidory zaparzamy i obieramy ze skórki. Papryki, pomidory i obrany ogórek kroimy w kostkę i marynujemy w winie i occie przez 30 minut. Następnie dodajemy miąższ z kajzerki i wszystko miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy odsączoną ciecierzycę i posiekaną bazylię.
Awokado obieramy ze skórki, kroimy i wraz z oliwą i sokiem z limonki blendujemy. Czosnek i kolendrę drobno siekamy. Mieszamy z awokado.
Podajemy schłodzone, udekorowane musem z awokado i listkami bazylii. Mnie osobiście najlepiej smakuje następnego dnia, kiedy wszystkie smaki dobrze się przegryzą. Smacznego:)