Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gęsie piersi w sosie śliwkowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Mięso umyj, oczyść, osusz, natnij skórkę. Natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, odstaw do lodówki na noc pod przykryciem.
Po tym czasie obsmaż piersi na patelni, zaczynając od skóry. Włóż do rękawa do pieczenia, podlej gęstym sokiem, kompotem lub natrzyj powidłami, dołóż pokrojone jabłko, zwiąż, włóż do naczynia i piecz w 180°C ok. 80 min.
Na koniec przetnij rękaw, wstaw naczynie pod grill w piekarniku i zapiecz ok. 10 min do zrumienienia skórki.Źródło: Świat kobiety