Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wiecie bo pisałam nie raz mam swój drób, tak więc dziś przygotowałam gęsie uda inaczej. Podam wam z miłą chęcią przepis może skorzystacie. Jak wiecie swojski drób o wiele dłużej się gotuje czy też piecze dlatego ja dziś najpierw obgotowałam mięso a następnie je usmażyłam ale to już będzie w przepisie.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte uda i przedramienia gęsi, liście laurowe i ziela angielskie. Gotować około 3 godziny wtedy mięso będzie mięciutkie, w czasie końcowego gotowania dodać do mięsa gotującego się w rosole ulubiona przyprawę z solą.
Gdy mięso jest już dość miękkie, wyjąć go z rosołu, na patelnię dodać olej ułożyć mięso uda i przedramienia, posypać przyprawą do kurczaka i obsmażyć z obu stron na rumiano. Rosołu oczywiście nie wylewać (ja np. jutro ugotuję na nim pyszną zupkę).
Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z kapusty kiszonej.