Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęsty chłodnik z jogurtem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 63
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 63
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Wiśnie opłucz na sitku i usuń z nich pestki. Kilka owoców odłóż na bok, by udekorować gotową zupę.
W garnku zagotuj litr wody. Dodaj cukier, trochę soli, skórkę z cytryny i cynamon. Tak doprawioną wodę gotuj około 10 minut.
Do garnka dodaj wcześniej wydrylowane wiśnie. Trzy łyżki mąki rozmieszaj w połowie szklanki wody i dodaj do gotującej się zupy (po 5 min).
Po upływie kolejnych 10 minut dodaj śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką. Gotuj przez 5 minut na małym ogniu i zdejmij z kuchenki pozostawiając do wystygnięcia.
Zupę podawaj mocno schłodzoną. Do dekoracji użyj odłożonych wiśni oraz wcześniej przygotowanego jogurtu naturalnego.
Czas przygotowania: 40 minut 349 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień