Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęsty i sycący gulasz na piwie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7754
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 387
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7754
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 387
Składniki
Cebule umyć, oczyścić, pokroić w piórka, podsmażyć na patelni na 1 łyżce oliwy. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę, oprószyć mąką, obsmażyć na rozgrzanym smalcu, przełożyć do garnka, zalać gorącym bulionem, dodać przyprawy (bez soli), cukier, cebulę. Dusić ok. 50-60 min na małym ogniu pod przykryciem. Dodać pokruszony chleb i piwo, dusić kolejną godzinę.
Marchew i ziemniaki umyć, obrać, pokroić (w talarki i kostkę), obsmażyć na oliwie, dodać do gulaszu, doprawić solą, dusić ok. 15-20 minut. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, doprawić sokiem z cytryny, posypać utartym serem i posiekanymi ziołami.
ok. 180 minut.Źródło: Twoje Imperium