Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa dla dań z pulpetami
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Mięso doprawić solą, przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Wystudzić, drobno pokroić. Paprykę umyć pokroić w drobną kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ryż ugotować.
Do mięsa dodać pieczarki, paprykę, 1/3 utartego sera, wbić jajko , dokładnie wymieszać. Uformować pulpety , obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć pulpety. Ryż wymieszać z 3/4 pesto. Łyżką do robienia gałek robić gałki układać w naczyniu żaroodpornym po środku robić wgłębienie i układać w nim pulpeta. Każdego lekko posmarować pesto.
Posypać utartym serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia sera.